Health 2.0 Middle East

Start Date
Recorded :
Mon Jan 28 at 08:00 am EDT
Subject Area
Subject Area:
Meets For
Meets For:
24Session(s)
Languages
Language:
English
Free Public
This class is Recorded
About This Class
Languages
Language
English
Certifications
Certifications
No records
Description
The event will bring together key Health 2.0 stakeholders in the Middle East: health entrepreneurs, IT solution providers, health authorities, health professionals, patient organizations, pharmaceutical companies, public and private insurance organizations, medical devices companies, telecom groups, financiers, policy makers, academics…

The inaugural Health 2.0 Middle East will gather the best and brightest minds to focus on health innovations and technologies transforming the local health care delivery systems. We will have an exceptional line up of thought provoking speakers and over 25 LIVE demonstrations.
Learning Intrest
About This Class
Class Details and Calendar
Class Details
  • Recorded :
    Mon Jan 28 at 08:00 am EDT
  • Total :
    24 Session(s)
  • Remaining :
    0 Session(s)
  • Max attendees :
    5,000
  • Currently Enrolled
    30
Class Schedule
Session Name
Start Date
Health 2.0 and its impact across the global spectrum of health delivery: New tools
30 Minute Session
Sun Jan 27 at 12:00 am EDT
The evolution of health technology and its integration with the communications industry
45 Minute Session
Sun Jan 27 at 12:30 am EDT
The UAE commitment to driving health care innovation
15 Minute Session
Sun Jan 27 at 01:15 am EDT
Geomedicine at the intersection of public health and personal medicine
45 Minute Session
Sun Jan 27 at 01:30 am EDT
Panel: How will new regulation of health data in the region impact innovation?
45 Minute Session
Sun Jan 27 at 02:30 am EDT
Panel: Health 2.0 readiness in the Middle East
30 Minute Session
Sun Jan 27 at 04:30 am EDT
Connective Innovation
30 Minute Session
Sun Jan 27 at 05:00 am EDT
Panel and demos: Public health challenges in the Middle East
30 Minute Session
Sun Jan 27 at 05:30 am EDT
What’s in your big pocket? Demos of physician tools for tablets
30 Minute Session
Sun Jan 27 at 06:30 am EDT
Deep Dives - Cyber Doctor & Altibbi
30 Minute Session
Sun Jan 27 at 07:00 am EDT
Presentation: Int@j - The Jordanian ICT Group technology incubator and eHealth initiatives
30 Minute Session
Sun Jan 27 at 07:30 am EDT
Health technologies reducing costs through better data, communication, and education
30 Minute Session
Mon Jan 28 at 12:00 am EDT
Keynote: Using pioneering technology to deliver world class healthcare to the masses
15 Minute Session
Mon Jan 28 at 12:30 am EDT
Creating a collaborative environment to promote evidence-based care
15 Minute Session
Mon Jan 28 at 12:45 am EDT
Sensors and trackers - used by patients and physicians alike.
60 Minute Session
Mon Jan 28 at 01:00 am EDT
Using social media in the Arab world to promote healthier communities
10 Minute Session
Mon Jan 28 at 02:00 am EDT
Diabetes impacting healthcare globally
15 Minute Session
Mon Jan 28 at 02:30 am EDT
The burden of diabetes in the Middle East - Diabetes education and patient adherence
30 Minute Session
Mon Jan 28 at 02:45 am EDT
Patient Communication and Adherence Tools
30 Minute Session
Mon Jan 28 at 03:15 am EDT
Using mHealth to engage and empower patients
15 Minute Session
Mon Jan 28 at 04:45 am EDT
Disruptive thinking in lifestyle diseases
60 Minute Session
Mon Jan 28 at 05:00 am EDT
Connecting patients with health care services
30 Minute Session
Mon Jan 28 at 06:15 am EDT
Unmentionables or The things we all prefer not to talk about
15 Minute Session
Mon Jan 28 at 07:15 am EDT
Lessons learned and conference wrap-up
30 Minute Session
Mon Jan 28 at 07:30 am EDT
About Creator
Health 2.0 brings a fresh approach to the healthcare space and is the leader in health care technology information today. We bring together the best minds, resources and technology for compelling panels, discussions and product demonstrations. In addition to our flagship event held in San Francisco each fall, we also host an annual “Spring Fling” event and multiple international conferences, including Paris, India and Berlin.
Learners Enrolled